Welkom bij EHBO vereniging Putte

algemene informatie

Teruggave cursusgeld via zorgverzekering.

In de ledenvergadering is naar voren gekomen dat de leden meer willen weten over de teruggave via de zorgverzekering. Vandaar dit stukje op de algemene pagina.

Zilveren Kruis Achmea
De polissen met 1 ster krijgen geen vergoeding voor de EHBO cursus. De polissen met 2 of meer sterren krijgen 75% van het totaal bedrag ( met een maximum van 115 euro) per kalender jaar.

VGZ
De hoogte van de teruggave is afhankelijk van de polis. Een vergoeding kan dan tussen de 200 en 500 euro zijn per kalender jaar.

CZ
Bij de polissen cz zorg-op-maat en cz zorgkeuze is er geen vergoeding van de EHBO cursus. Bij andere polissen is de vergoeding tussen de 50 en 200 euro per kalenderjaar.

Unive
Bij de basis verzekering krijg je geen vergoeding. Anders is het bedrag afhankelijk van de polis die je hebt tussen de 200 en 500 euro per kalenderjaar.

Menzis en Agis
Deze maatschappijen geven geen teruggave op EHBO cursussen of vermelden dit niet op hun site. bron : alle genoemde zorgverzekeraars.

een klein stukje rechten en plichten.

Het hebben van een EHBO-diploma betekent niet dat iemend medische plichten of bevoegdheden heeft.
De wet beschouwt EHBO-ers als leken. Voor hen, maar ook voor iedere burger, geldt de wettelijke verplichting om naar eigen vermogen (eerste) hulp te verlenenaan een medemens is nood.
Van iemand die in het bezit is van een eerstehulp diploma, mag wel aangenomen worden dat hij/zij beter in staat is om bij levensreddende stoornissen en letsels eerste hulp te bieden totdat medische hulp gearriveerd is.

Uit de Media

Er zijn twee mooie nieuwe apps voor de fanatieke EHBO-er. De HELP!-app van het Oranje Kruis. Deze is te downloaden via de apple-store en de google-play-store. Het is een gratis app. Met deze app kan je versneld alarmeren en andere EHBO-ers met de HELP-app krijgen een seintje dat hun hulp gewenst is op jouw lokatie. Lees meer over deze app op de site van het oranje kruis.

De andere app is al wel wat ouder, maar zeker niet minder handig! Het is de EHBO-app van het rode kruis. Deze is te downloaden via de site van het rode kruis. Het is een geheugensteuntje voor als je even niet meer weet wat je in een noodsituatie moet doen. Lees meer over deze app op de site van het rode kruis.

Jaarverslag 2012

Vanwege de veranderingen in de wetgeving zijn vanaf heden hier de jaarverslagen te zien.
Jaarverslag 2012

© www.mijn-eigen-website.nl (design)